Στο Κέντρο Χορευτικής Δημιουργίας και Κινητικής Έκφρασης - Χορεύειν παράγονται στοιχεία για την ανάπτυξη καινοτόμων χορογραφιών είτε με σκοπό την ανάδειξή τους και τη διάδοσή τους στο ενδιαφερόμενο κοινό, είτε με σκοπό τη χρήση τους ως ζωτικά μέρη της χοροθεραπείας που υλοποιεί το Κέντρο.

Συγκεκριμένα στο Κέντρο περιλαμβάνεται ο Κλασικός και Σύγχρονος χορός σαν κύρια στοιχεία σύνθεσης και δημιουργίας των πράξεων παραγωγής. Ομοίως τα στοιχεία τελετουργικού χοροδράματος εμποτίζουν με πρωτοτυπία την χορογραφία δημιουργώντας έναν νέο άξονα χορογραφικής σύνθεσης, πάνω στον οποίο συγκεράζονται και εναρμορίζονται χαρακτηριστικά απο Κλασικό μπαλέτο, Σύγχρονο, Φλαμένκο και Παραδοσιακό χορό.

Επίσης οι νέες χορογραφίες που θα δημιουργούνται, υπο το πρίσμα μινωικού χοροδράματος, να αποτελέσουν τη βάση για το τμήμα της χοροθεραπείας που θα λειτουργεί πιλοτικά, το Κέντρο.

Η χοροθεραπεία είναι η ψυχοθεραπευτική χρήση της κίνησης και του χορού, μέσα απο την οποία το άτομο συμμετέχει δημιουργικά σε μια διαδικασία που προωθεί την γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική του ολοκλήρωση.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση

Κέντρο Χορευτικής Δημιουργίας και Κινητικής Έκφρασης - Χορεύειν
Ούλωφ Πάλμε 34
Ηράκλειο, 71409

Email

georgia.pantelopoulou@gmail.com

Τηλέφωνα

Τηλ: 2810284776
Κιν: 6944953274

Αίθουσα 1

Αίθουσα 2

Αίθουσα 3

Αποδυτήρια

Υποδοχή

Γραφείο

Είσοδος

Ο χορός μέσα από αποφθέγματα.

  • Ο χορός εκφράζει την ενότητα και την υπεροχή της ομάδας, γι' αυτό αποκαλύπτει το μεγαλείο ή τις αδυναμίες ενός πολιτισμού
  • Χορός είναι η αρμονική συνύπαρξη του σώματος, του πνεύματος και της ψυχής.
  • Χορεύοντας λέμε αυτό που μας συγκινεί, αυτό που μας τιμά, αυτό που ψυχικά μας συνθλίβει ή μας απογειώνει.
  • 1
  • 2
  • 3